Bir kaç hafta önce Milk'e çok sevdiği, House Cafe'nin de menüsünde bulunan beyaz çikolatalı brownie yapmaya karar verdim.Biraz araştırdım ve hoşuma giden bir tarifi denedim. Sonuçtan ben pek memnun kalmasam da Milk çok sevdi ve bir sürü yedi. =) (bir sürü yemeseydi kibarlıktan sevdiğini sanacaktım)
Tarif üstünde biraz çalıştım ve sizinle yaplaşacağım şekline soktum. Eminim bu şekilde çok daha güzel olacak.
Tarif üstünde biraz çalıştım ve sizinle yaplaşacağım şekline soktum. Eminim bu şekilde çok daha güzel olacak.
Brownie bittiğinde fotoğrafını çekecek halimiz kalmamıştı!
O yüzden bir benzerinin görselini koyuyorum...
O yüzden bir benzerinin görselini koyuyorum...
Malzemeler:
200 gr Bitter Çikolata
150 gr İri taneli Beyaz Çikolata
90 gr Tereyağ
150 gr Toz şeker
1 tatlı kaşığı Kakao
2 paket Vanilya
40 gr Un
2 Yumurta
Tereyağ ve bitter çikolata benmari tekniğiyle eritiyoruz.
Bir yandan da yumurtaları çırpıyoruz ve vanilya, kakao, un ve şeker eklenip iyice karıştırıyoruz. Çikolata ve tereyağı eriyince karışımlarımızı birleştirip iyicene karıştırıyoruz. Burda erittiğimiz malzemelerin çok sıcak olmamasına ve yumurtaları pişirmemesine dikkat etmeliyiz. Beyaz çikolatayı iri tanelere ayırıyor, yemeden, karışıma ekliyip karıştırıyoruz. Browniemiz pişmeye hazır. Önceden 200 dereceye ısıttığımız fırında Browniemizi 30 dakika pişiriyoruz.
Önemli noktalar:
- Malzemeleri aşırmaya çalışanlara karşı dikkatli olmalısınız.
- Fırından çıkartır çıkartmaz kesmeyin, yemeye çalışmayın. Servis yapmadan önce biraz ısıtabilirsiniz (sanırım kafeler mikrodalga da ısıtıyor) veya fırından yeni çıktıysa biraz ılınmasını beklemelisiniz.
- Çikolata ve tereyağını kesinlikle benmari tekniğiyle eritin. Direk ateşde eritmeye çalışırsanız çikolata yanar, karamelize olur, ve brownie sakız gibi olur.
2 yorum:
Ya bi de foto olsaydı yemiş kadar olurdum valla... :)
Temsili foto ekledim :P
Bu arada Bootes karamelize olmasından hoşlanmadı ama bence asıl güzelliği sakız kıvamlı karamelize hamuruydu :)
Yorum Gönder