9 Temmuz 2010 Cuma

Yaz Partisi Yemekleri


Milk beni gerçekten çoook keyifli bir yere götürdü =) O kadar heyecanlandım meraklandım, aldığım keyifin yanında sıfır kaldı =)


Maslak Beynigiz plaza da ki MSA'da Yaz Partisi yemekleri "workshop"una katıldık.
Çok accaip, bir o kadar güzel bir yer. Profesyonel sınıflar , akşam gittiğimiz için kapalıydı ama, çok ilginç duruyor. Biz amatör gruplar için olan sınıftaydık. 10 adet (sanırım) ocak (ortasında kocaman yeri olan 5 gözlülerden çok eylenceli), tezgah, buzdolabı (minik), öğretmenin tezgahını görebildiğimiz ekranlar (uzak istasyonlar için oldukça faydalı) falan var. Her istasyonda 2 kişi çalışıyor (olayın keyfi burdaydı bence). Önce yapıyor sonra yiyorsunuz. Yemekle beraber servis edilen şarap yemeklerin lezzetini tamamladı.

Kursa katılan herkese tariflerin bulunduğu birer kitapçık, mutfak önlüğü ve beyaz şapkalardan verdiler. Gerek hocanın, gerek yardımcılarının cana yakınlıklar ve yardımları keyfimize keyif kattı.
Biz Osman Bahadır'ın öğretmenliğinde "Yaz Partisi" yemekleri kursuna katıldık. Kurs 19.00 da başladı 23.00 gibi bitti. Yağmur dolayısıyla biz hemen çıktık ancak kalanlar da oldu.

Menümüz;
  • Mercimekli samosa, tatlı ekşi sos ile (bol baharatlı hindistan yemeği, yufka yada açma hamurun içinde kızartılıyor, çoook lezzetliydi)
  • Tavuk but parçaları, picatta milanese sos ile (tereyağında, una bulanarak kızartılan, sosu da accaip lezzetli olan arpaçcık soğanlı leziz birşey)
  • Fish cakes, sweet chili sos ile (Fileto levreğin bu hale gelebileceğine yapmasam inanmazdım)
  • Karamelize soğanlı mini çizburgerler (Karamelize soğan yapabildiğime inanıyordum meğer yanışmışım =), hamburger köftesi için accaip leziz bir tarif öğrenmiş olduk, dükkan burgerin sırrıymış)
  • Vodkalı kavun Gazpacho (Hazırladıktan sonra servis edilecek hale gelmesi biraz uzun sürdü ancak çok lezzetli, tatlı, bomba gibi bir içki)
Tariflerde ki bütün sosları yapmayı da öğrendik. Fotograflar Milk'de, paylaşmıcam diye tehtit etti ama umarım paylaşır =)

İnternet sitelerinden atölyeleri takip edebilirsiniz. Hem yeni şeyleri öğrenip, hem lezzetli yemekler yiyip, çoook keyifli, tadı damağınızda kalıcak bir akşam geçireceğinize eminim. En azından benim için öyleydi, herkese tavsiye ederim.

Tariflerin detaylarını evde yaptıkça fotograflarıyla paylaşıcaz =)

Teşekkürler Milkm =*


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Bootes au lait. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.
Site Meter