27 Ağustos 2010 Cuma

Pitada meksika fasülyesi


Aslında bu tarifi yapalı epey oluyor ama ancak yazmaya vakit bulabildim.
Çok kolay, lezzetli ve ÇOK doyurucu bir tarif. Meksika yemekleri Türk yemeklerine çok yakın aslında ama nedense Türkiyede yeterince yayılamadı.


Malzemeler:

1 beyaz soğan küp küp doğanmış
2 diş sarımsak - isteğe göre
250 gr kıyma
400 gr kırmızı meksika fasülyesi
1 ince doğranmış kırmızı biber
1 su bardağı domates püresi
İsteğe göre 2 kaşık chilli sos
1 çorba kaşığı sıvı yağ


Hazırlanışı:

Pitaları ve cheddar peynirini kenara ayırıyoruz.
Soğanı ve sarımsağı yağda iki dakika kadar pişirdikten sonra kıymayı ekliyoruz.


Kıymalar kahverengi olduktan önce fasülyeleri bir kaç dakika sonra da geri kalan malzemeleri ekliyoruz. 5 dakika kadar kavurduktan sonra ateşten alıyoruz.


Bu arada pitaları ortadan ikiye kesin. Hazırladığınız harcı pitalara doldurun ve fırın kabına dik duracak şekilde yerleştirin.


Son olarak üzerini keyfinize göre bir ya da iki kat cheddar peyniri ile kapatın ve pitaları önceden ısıttığınız fırına koyup üstündeki peynir eriyene kadar bekleyin.

Notlar:

  • Biz fasülyeyi koymadan önce yıkamayı tercih ettik
  • Fırın tepsisinde dik durmadıkları için kek kalıbına yerleştirdik.
  • Birayla birlikte mükemmel ikiliyi oluşturuyorlar.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Bootes au lait. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.
Site Meter